Κάποιος να ενημερώσει τον κ.Μητσοτάκη οτι η χώρα διαθέτει ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ψηφιακής Πολιτικής @nikospappas16

Ο αρχηγός του κόμματος που επι πρωθυπουργίας Σαμαρά σχεδίαζε το κλείσιμο κρίσιμων για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας οργανισμών και ξεπούλημα τους στον ιδιωτικό τομέα και στον διπλανό του στο πάνελ κύριο… Φεσσα, πρόεδρο του ΣΕΒ και πρόεδρο το ομίλου Quest, μεταξύ άλλων, ξαφνικά ανακάλυψε την ανάγκη εθνικής ψηφιακής πολιτικής και μάλιστα σκέφτεται να της δώσει και το ανάλογο… Υφυπουργείο!

Βέβαια οταν το κόμμα του κυβερνούσε, προωθούσε, με τις ευλογίες της… αγοράς, το κλείσιμο νευραλγικών οργανισμών πληροφορικής και ξεπούλημα των υπηρεσιών τους στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο με τις επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο τα συμβόλαια εκατομμυρίων ευρώ που θα έδινε δώρο στην αγορά αλλά η πρόσβαση των ιδιωτικών εταιριών σε δημόσια δεδομένα, αφού μεταξύ των υποψήφιων οργανισμών ήταν η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α) Α. Ε., το ΚΕΠΥΟ, η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και άλλοι οργανισμοί. Οργανισμοί που διαχειρίζονται κρίσιμα για την εύρρυθμη λειτουργία του κράτους δεδομένα και προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Ας αφήσει λοιπόν τα… χουβαρνταλίκια κατά μέρος. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στη ψηφιακή στρατηγική και διαθέτει, όχι Υφυπουργείο, αλλά Υπουργείο!

 

infiltr8or

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κάποιος να ενημερώσει τον κ.Μητσοτάκη οτι η χώρα διαθέτει ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ψηφιακής Πολιτικής @nikospappas16

 1. Μητσοτάκης …. θα λέμε και θα κλαίμε.
  Από λύπη;

  Όχι δα,
  από χαρά που ενώ ήθΕΛε να γίνει κάποιος,
  κάτι τις κι αυτός,
  δεν έγινε,
  που ενώ ήΘΕΛε να κυβερνήσει, δεν κυβέρνησε.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s